The Basics

Hieronder vindt je een kort overzicht van enkele basistermen die op de website worden gebruikt.

– Type barbecue

  • Kettle: De standaard barbecue. Een ketel barbecue is gemaakt van plaatstaal en relatief goedkoop in aankoop. Standaard is een ketel eigenlijk vooral gemaakt om te grillen, maar met wat aanpassingen kan Low & Slow ook prima. Het meest gekende merk is Weber.
  • Kamado: De kamado lijkt misschien op de ketelbarbecue maar door z’n dikke wanden en grotere afstand tussen houtskool en rooster is een kamado veel beter geschikt om langdurig te gaan roken bij een constante temperatuur. Meeste gekende merken zijn: Big Green Egg, Kamado Joe en Primo.
  • Offset Smoker: Of Oklahoma Smoker is een barbecue die zich op meerdere vlakken onderscheidt van bovenstaande modellen omdat hij voornamelijk op hout werkt en niet op houtskool, en ook omdat de vuurkast zich naast en niet onder de rookkast bevindt. Een goeie offset smoker is gemaakt van 4 tot 8mm dik plaatstaal en grote roosters. Meest gekende merken zij Oklahoma Joe’s en Char Broil.
  • Other: Bovenvermelde zijn de meest courrante barbecue modellen maar er bestaan er natuurlijk nog veel meer zoals rookvaten en waterrokers. Heb jij een barbecue en ben je niet zeker onder welke categorie deze valt, kies gerust other en we komen er samen wel uit.